Omgeving

Anahata Welzijn is gevestigd in het buitengebied van het dorp Dussen, nabij het dorpje Meeuwen en ‘de rotonde van Marianne Vos’. Dussen ligt in de prachtige, landelijke gemeente Altena, tussen de rivieren Maas en Waal/Merwede in.
Een vaak gehoorde opmerking als klanten bij mij aankomen is: “alleen de weg hier naartoe is al ontspannend en rustgevend”. Hoe mooi is dat…een deel van het doel is dan al bereikt.
Eigenlijk ligt Altena op een eiland, omsloten door rivieren, te bereiken d.m.v. bruggen of de veerboot. Een route met de pont is een erg mooie om bij Anahata Welzijn te komen, een erg leerzame kan het ook zijn. Het geeft de gelegenheid om tijdens het wachten tot rust te komen, te genieten van de overtocht. Het duurt namelijk zolang als het duurt. Je kunt daar niks aan veranderen. Je kunt je verzetten en frustreren als het 3 tot wel 20 minuten kan duren voordat je aan de overkant bent. Dan kun je je er maar beter aan overgeven en genieten!
We zijn in 2018 in Dussen gaan wonen. Nog steeds als ik ergens vandaan kom en naar huis ga, dan rijd ik de polder in en bekruipt me het vakantiegevoel. Dat gevoel van vrijheid, niks moeten, het ruimtelijke, de natuur en de rust wil ik graag met jou delen.
Dus wees welkom in Altena, wees welkom in Dussen, wees welkom bij Anahata Welzijn.

Locatie

Anahata Welzijn maakt deel uit van een voormalige boerderij. Het achterste deel van het hoofdgebouw wordt geheel verbouwd om te kunnen gaan fungeren als een centrum voor bewustwording en ontspanning. Er wordt een cursusruimte en een praktijkruimte gerealiseerd met daar tussenin een ontmoetingsruimte. In de cursusruimte worden aan groepen ontspannende beweeglessen gegeven of andere cursussen op het gebied van bewustwording, ontspanning en natuurgeneeskunde. In de praktijkruimte wordt je individueel begeleid en behandeld. De ontmoetingsruimte is centraal gelegen, hier is de entree en kun je wachten voor je afspraak, samen komen voordat een les begint of nadien samen gezellig nog wat drinken, of je kunt een lunch gebruiken als een cursus de gehele dag duurt. Buiten is de tuin in de basis aangelegd en zal als verlengstuk van de binnenvertrekken dienst gaan doen.
Maar tot het zover is, kan er gebruik gemaakt worden van de huidige praktijkruimte. De tuin staat te groeien, wordt beetje bij beetje verder ingericht en zal steeds meer privacy gaan bieden. Als de verbouwing van het achterhuis gerealiseerd is, zal de tuin er ook klaar voor zijn. Parkeergelegenheid is reeds ruimschoots aanwezig op eigen terrein.

Klusdagen

Hoe fijn is het om samen met anderen aan het klussen te zijn, supergezellig!

Wij willen van Baan 36 een plek maken waar mensen samen komen, dus waarom nu al niet beginnen met samen hier naar toe te werken?!
Daarom organiseren wij regelmatig klusdagen voor liefhebbers, die het leuk vinden om samen bezig te zijn met verschillende werkzaamheden in de tuin of aan de gebouwen. Natuurlijk wordt er voor eten en drinken gezorgd, want als je zo bezig bent, moet de innerlijke mens goed verzorgd worden.
Vanwege de coronamaatregelen zijn deze dagen al een paar jaar niet meer georganiseerd. Mocht je interesse hebben, neem dan contact op, zodat we je op de hoogte kunnen brengen voor de volgende klusdag.