Anahata Welzijn beoogt het samenbrengen van mensen door middel van het aanbieden van cursussen op het gebied van bewustwording, ontspanning en natuurgeneeskunde.

Het cursusprogramma van Anahata Welzijn is continue in ontwikkeling. Het huidige programma zal steeds verder worden uitgebreid. Denk aan cursussen op het gebied van bijvoorbeeld ademhaling, massage en kruiden. Hierdoor kun je jezelf blijven ontwikkelen, op je eigen niveau. Zit de cursus van jouw interesse niet in het huidige aanbod, houdt dan de website in de gaten.

In de agenda vind je een overzicht van alle cursussen en workshops die zijn ingepland.
Bij elke cursus staat praktische informatie en hoe je kunt aanmelden.
Klik je op de naam van de cursusleiding, dan krijg je meer informatie over deze persoon.

De cursussen worden gegeven door deskundigen op hun vakgebied en zullen veelal plaatsvinden op de landelijke locatie van Anahata Welzijn in Dussen. Cursussen kunnen ook op locatie georganiseerd worden. Neem hiervoor vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Wel interesse, maar de dag of tijd komt niet uit? Neem contact op dan kan de cursus of workshop opnieuw worden ingepland of Anahata Welzijn zet je op een wachtlijst en start een cursus bij voldoende aanmeldingen.

Wij hopen je bij onze cursussen te mogen begroeten!

Ben jij deskundig op een vakgebied in de natuurgeneeskunde, ontspanning en/of bewustwording?
Wil jij jouw kennis en vaardigheden d.m.v. een cursus doorgeven aan anderen?
En wil jij het cursusprogramma van Anahata Welzijn hiermee uitbreiden?
Neem dan contact op.

Meridiaankogels workshop

Meridiaankogels, ook bekend als gezondheidskogels of stressballen, kunnen een niet onbelangrijke bijdrage leveren in het streven naar lichamelijke en geestelijke gezondheid. Tijdens deze workshop leer je hoe je de kogels precies gebruikt en waar ze toe dienen.

Een andere kijk op voeding

Wanneer over goede voeding gesproken wordt, gaat het vaak over ‘het voedsel’ en niet over ‘de persoon’ die voeding nodig heeft. Voeding heeft invloed op ons gestel, onze dagelijkse energie en geestesgesteldheid. Leer hoe je in de basis je voeding in balans kunt brengen, afgestemd op jou.

In balans met Moeder Aarde

Moeder aarde vormt ons fundament. Een goede verbinding met haar is onontbeerlijk om gezond te blijven en om werkelijk het leven te beleven in al zijn facetten. Tijdens deze workshop wordt je meegenomen om deze verbinding te versterken, bij jezelf te blijven en te ervaren wat aarden met je doet.

Adem in, adem uit

Adem is levenskracht. De juiste manier van ademen herstelt de natuurlijke verbinding tussen de geest en het lichaam.
Onderzoek jouw ademhaling, leer bewust te ademen en door middel van diverse ademhalingsoefeningen ga je ervaren wat de adem voor jou kan betekenen.

Kruiden, winter

Hoe kruiden helpen bij winterse ongemakken. Verkoudheid en griep komen het meest voor in de winterperiode. Tijdens deze workshop maak je kennis met 15 kruiden die met name invloed hebben op de bovenste luchtwegen. Je gaat met deze kruiden aan de slag om thee, lippenbalsem en een hoestsiroop te maken.

Workshop Oceandrum maken

Een oceandrum is geen echte trommel, maar een platte ronde mand waar doek opgespannen wordt. In de mand worden zaden van verschillend formaat gedaan. Als je de drum beweegt, hoor je de klank van water, de oceaan. Een rustgevend geluid, uitstekend geschikt voor meditatie.

Intuïtief schilderen

Onze intuïtie wordt gevoed door wat vóór de rationele gedachten ligt. Door intuïtief te werk te gaan gun je jezelf beelden en sferen waaraan je in het dagelijks leven makkelijk voorbij gaat. Ze horen bij jou en in deze workshops mogen ze tevoorschijn komen. Je wordt stap voor stap begeleid.

Toepassing Chinese filosofie

Maak in een reeks van 4 lezingen kennis met de Chinese filosofie en wat deze in het dagelijkse leven voor jou kan betekenen, met als rode draad Chi en de 5 elementen. Elke lezing licht een gebied uit dat tot doel heeft het algemeen welzijn te ondersteunen en bij te dragen aan gezondheid en geluk.

Feng Shui

Met Feng Shui breng je de energie in jouw huis in balans met jouw persoonlijke energie. Dit geeft je rust en geborgenheid, een thuis. Tevens ontdek je ook nieuwe mogelijkheden, inzichten en perspectief om gebieden in jouw leven waar je vastloopt aan te pakken en positief in beweging te brengen.