Een andere kijk op voeding (Reviews)

16-01-2025 | Erika Warnar

Al eens eerder een cursus/workshop (Meridianen), bij Mirjam gevolgd, wat ik erg succesvol vond. Om die reden met net zoveel enthousiasme begonnen aan de cursus: “Een andere kijk op voeding”. Ik ben dan ook direct aan de slag gegaan met de informatie, tips etc m.b.t voeding.
Ik merkte al snel véél meer energie én….geen behoefte meer om tussendoortjes te pakken. “Bikini here I come”!!
Er mee bezig zijn werkt gewoon verslavend, omdat je je gewoon beter gaat voelen.
Een cursus/workshop bij Mirjam kan ik echt aanbevelen. Ze weet veel en vertelt er enthousiast over. Ze neemt alle tijd voor vragen, bv gezondheidsklachten o.a. darmklachten/vaak koud/ etc etc wat je ervoor in de plaats kan eten. En dan is dit nog maar een tipje van de sluier.

15-01-2025 | Paul van Kuik

Als gediplomeerd gewichtsconsulent ben ik met gezonde nieuwsgierigheid deze cursus in gegaan.
Naast hetgeen wat u bij anderen al kunt lezen, vielen mij vooral de verschillen op tussen de Westerse en de Oosterse benadering over voeding. Waar we in het Westen veelal “gebonden” worden aan een statistisch ideaalbeeld, richt het Oosten zich op de individuele beleving. Ieder mens is immers uniek! Door de cursus heen werd dan ook regelmatig “Voel wat het met je doet” gehoord. En dat was een eyeopener voor mij.
Ook het feit dat wij in onze multi-culti-maatschappij het liefst op elk gewenst moment alle smaken van de wereld willen proeven, terwijl vanuit de Oosterse voedingsleer juist geadviseerd wordt om je voedingspatroon “lokaal” aan te passen (Geen ijsje op de Noordpool of een hotdog in de Sahara). Maar natuurlijk zijn culinaire uitstapjes daarbij niet verboden.
Heel fijn zijn ook de handvatten die tijdens de cursus worden aangereikt, o.a. in de vorm van overzichten, waardoor, na uitleg, e.e.a. duidelijk leesbaar wordt. De mooiste combinatiezin voor de Westerse en Oosterse voedingsleer vind ik dan ook: Let op je voeding, maar kijk vooral wat het met jou doet!
Voor wat betreft de entourage vond ik zowel de kleine, intieme setting als de gecreëerde sfeer heel prettig.
Dank je wel Mirjam voor deze fijne cursus, ik hoop dat er ooit een verdiepend vervolg op komt!

13-12-2024 | Ebo

Een cursus? Veel meer dan dat!
Je proeft niet alleen lekkere thee of warme appel met kaneel, maar ook de sfeer van verbondenheid die in kleine kring ontstaat. Elke bijeenkomst smaakt naar meer. Je gaat beseffen dat het om je gezondheid gaat. Hoe ga je daar mee om? Je leert een nieuwe taal om die vraag te bespreken. Er is ruimte voor individuele verschillen. Met vele tips kun je elke dag op een creatieve manier gaan eten en drinken en levensenergie verzamelen.

19-11-2021 | Bertine d’Anjou

Na 1,5 jaar corona wordt steeds duidelijker wat echt belangrijk is om in balans te blijven. De corona-crisis maakt duidelijk hoe belangrijk gezondheid is. Als je niet goed voor jezelf zorgt, kun je niet voor een ander zorgen.
Je leerde me dat voeding effect heeft op alle energieniveaus. De verantwoording voor mijn gezondheid in eigen hand te nemen!
Deze cursus vind ik van onschatbare waarde.

2-5-2020 | Bertine d’Anjou

Juist ook door de coronacrisis, denk ik elke dag aan wat ik van je geleerd heb en ben zo dankbaar dat ik dat allemaal op het juiste moment heb geleerd! Ik wordt er nu elke dag mee uitgedaagd; Het is hier mega druk! Zowel in de winkel als in het gezin. En dan in balans blijven… en die minuutjes voor mezelf pakken… Ik begin er de dag mee: oefeningen en een goed ontbijt. En sluit er de dag mee af: ademhalingsoefeningen en lekker slapen!
Ik heb al een paar keer terug gekeken in mijn aantekeningen. M.n. de Chinese orgaanklok en de manier van aandacht voor het bereiden van het eten. En heus betrap ik mezelf wel eens op terugval in oude gewoontes… Gelukkig maar….; weet ik ook waar ik het voor doe! 😉
Het coronavirus brengt een nieuwe balans op aarde en met alles wat ik geleerd heb, ga ik nu makkelijker met deze nieuwe balans mee!

11-3-2020 | Marie van de Lente

De cursus was nieuw voor mij, dat vond ik wel spannend. Er werd natuurlijk veel over voeding gesproken! Mirjam vertelde over yin en yang, orgaanklok, de 5 elementen! Stimulatie, circulatie etc… veel te veel om op te noemen. Allemaal nieuw, erg interessant en gebracht op zo’n leuke, kundige manier. Alles werd goed besproken en alle vragen beantwoord.
Zelf heb ik heel veel geleerd! Ik ging ieder keer weer met veel enthousiasme, veel plezier en nieuwsgierigheid naar de cursus toe.

4-3-2020 | Elly van Eijk

Ik kende Mirjam al als gepassioneerde Qigong en TaiChi docente. Al vaker had ik in het verleden workshops/cursussen over gezonde voeding gevolgd en toen ik van haar nieuwe cursus ‘Een andere kijk op voeding’ hoorde, was ik direct geïnteresseerd. De cursus bleek een waardevolle aanvulling op de reeds opgedane kennis over gezonde voeding.
‘Een andere kijk op voeding’ geeft een inzicht in Oosterse (Chinese) wijsheden omtrent voeding, maar vertaalt deze naar onze Westerse wereld. Aan bod komen de Chinese voedingsleer, het yin/yang principe, de vijf elementen….en dan noem ik nog lang niet alles. Buiten deze theoretische kennis deelde Mirjam diverse recepten met ons, om thuis te ervaren wat voeding ‘met je doet’, want dat is wat ze steeds benadrukte: Probeer te voelen wat het effect is! Er was zelfs een proeverij avond, waarop ze ons de verschillende smaken liet ervaren, met ter afsluiting een heerlijk stukje dadeltaart.
Heel veel interessants geleerd, teveel om op te noemen eigenlijk. In een prettige, ontspannen sfeer. Gelukkig hebben we een uitgebreide en duidelijke samenvatting van de lesstof gekregen, zodat we een en ander nog eens na kunnen lezen. Wat ik zeker vaak ga doen.